BLOGBLOG

Placuszki brzoskwiniowe z miodem wielokwiatowym.

Kolejna propozycja śniadaniowa na naszym blogu to pomysł autorstwa Natalii z bloga Słodko Kwaśna Kuchania. Placuszki brzoskwiniowe to wariacja na temat dania, które często pojawia się w kuchni Huzara, czyli śniadaniowych racuchów. Tym razem dodatek owocowy stanowią brzoskwinie, które nadają daniu aromatu, a placuszki dosłodzone są miodem wielokwiatowym z serii Miody Polskie.

Składniki:

  • 3 brzoskwinie
  • łyżeczka soku z cytryny
  • jajko
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego od Miody Huzar
  • łyżka oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej białej

 

Przygotowanie:

Brzoskwinie umyj, wyjmij pestkę, obierz i drobno pokrój tak, aby kawałki łatwo zmieściły się do kielicha blendera. Następnie dodaj sok z cytryny i zblenduj na gładki mus. Do musu brzoskwiniowego dodaj pozostałe składniki i zmiksuj, aż do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię nalewaj po porcji ciasta i smaż na małym ogniu, kiedy placuszki zmienią kolor na złoty, są gotowe.

1 komentarz
  • Patrycja Iwanicka 08 października 2019 odpowiedź

    Musze wypróbować ten przepis bo aż ślinka leci, z pewnością będzie pysznie. Mąż i dzieci będą zachwyceni

zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *