BLOG

Domowe Reese’s z masłem orzechowym i miodem

Słodycz, kremowa konsystencja i odrobina morskiej soli, która podkreśla każdy smak… Te małe, czekoladowe miseczki z masłem orzechowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Domowe Reese’s to przysmak, który nie tylko zaspokoi ochotę

Reezes
Fot. Absolutniedobre.pl

 na coś słodkiego, ale też doda energii w naturalny sposób. Dzięki miodowi mają subtelną, delikatną słodycz — bez potrzeby sięgania po cukier. Idealne do popołudniowej kawy, na małe co nieco po obiedzie albo jako słodka przekąska do pracy. Zrobisz je szybko, a efekt zachwyci każdego!

 

Składniki:

  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ½ szklanki masła orzechowego
  • ⅓ szklanki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli morskiej
  • papilotki do muffinek

 

Wykonanie:

W rondelku rozpuść czekoladę z olejem kokosowym. Niewielką ilość wlej do papilotek, aby utworzyć spód i włóż je do zamrażarki na kilka minut.
W międzyczasie przygotuj krem: wymieszaj masło orzechowe z miodem i olejem kokosowym. Dodaj szczyptę soli morskiej i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Na zastygłą warstwę czekolady wlej masę orzechową, a następnie przykryj ją pozostałą czekoladą. Posyp lekko solą morską i włóż do zamrażarki na minimum 30 minut. Po tym czasie możesz cieszyć się ich smakiem! Czekoladki najlepiej przechowywać w lodówce przez 5–7 dni. (jeśli tyle wytrzymają).

Smacznego!

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *