
Jeśli szukasz czegoś innego niż tradycyjne napoje, nasz koktajl arbuzowy będzie strzałem w dziesiątkę. Słodki, orzeźwiający napój o intensywnym smaku arbuzów to kwintesencja lata. Jego piękny różowy kolor i aromatyczny owocowy smak to prawdziwa uczta, nie tylko dla podniebienia ale i dla oczu. W dodatku robi się prawie sam – zobaczcie sami.
Składniki:
- ½ arbuza
 - ½ szklanki czerwonej porzeczki
 - 1 łyżka soku z cytryny
 - 1 łyżka miodu wielokwiatowego
 - listki mięty
 - lód
 

Wykonanie:
Z arbuza wydrąż miąższ i wrzuć do kielicha blendera. Grona porzeczki oberwij z gałązek i również umieść w naczyniu. Dołóż kilka listków mięty, sok z cytryny oraz miód, po czym zmiksuj do połączenia składników. Przelej do szklanek, dodaj kostki lodu, a na koniec udekoruj listkami mięty.

0 komentarzy
leave a comment