Jeśli szukasz czegoś innego niż tradycyjne napoje, nasz koktajl arbuzowy będzie strzałem w dziesiątkę. Słodki, orzeźwiający napój o intensywnym smaku arbuzów to kwintesencja lata. Jego piękny różowy kolor i aromatyczny owocowy smak to prawdziwa uczta, nie tylko dla podniebienia ale i dla oczu. W dodatku robi się prawie sam – zobaczcie sami.
Składniki:
- ½ arbuza
- ½ szklanki czerwonej porzeczki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- listki mięty
- lód
Miód wielokwiatowy, który powstaje z nektaru kwiatów różnych roślin ma bogaty, zróżnicowany aromat. jego łagodny smak podkreślają delikatne nuty kwiatowe, co czyni go popularnym dodatkiem do różnych potraw i napojów. Ceniony ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Wielokwiatowy miód jest doskonałym naturalnym słodzikiem i można go stosować zarówno na kanapki, jak i do słodzenia herbaty czy owsianki.
Wykonanie:
Z arbuza wydrąż miąższ i wrzuć do kielicha blendera. Grona porzeczki oberwij z gałązek i również umieść w naczyniu. Dołóż kilka listków mięty, sok z cytryny oraz miód, po czym zmiksuj do połączenia składników. Przelej do szklanek, dodaj kostki lodu, a na koniec udekoruj listkami mięty.
0 komentarzy
leave a comment