Słodycz, kremowa konsystencja i odrobina morskiej soli, która podkreśla każdy smak… Te małe, czekoladowe miseczki z masłem orzechowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Domowe Reese’s to przysmak, który nie tylko zaspokoi ochotę
na coś słodkiego, ale też doda energii w naturalny sposób. Dzięki miodowi mają subtelną, delikatną słodycz — bez potrzeby sięgania po cukier. Idealne do popołudniowej kawy, na małe co nieco po obiedzie albo jako słodka przekąska do pracy. Zrobisz je szybko, a efekt zachwyci każdego!
Składniki:
- 2 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 łyżka oleju kokosowego
- ½ szklanki masła orzechowego
- ⅓ szklanki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- szczypta soli morskiej
- papilotki do muffinek
Wykonanie:
W rondelku rozpuść czekoladę z olejem kokosowym. Niewielką ilość wlej do papilotek, aby utworzyć spód i włóż je do zamrażarki na kilka minut.
W międzyczasie przygotuj krem: wymieszaj masło orzechowe z miodem i olejem kokosowym. Dodaj szczyptę soli morskiej i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Na zastygłą warstwę czekolady wlej masę orzechową, a następnie przykryj ją pozostałą czekoladą. Posyp lekko solą morską i włóż do zamrażarki na minimum 30 minut. Po tym czasie możesz cieszyć się ich smakiem! Czekoladki najlepiej przechowywać w lodówce przez 5–7 dni. (jeśli tyle wytrzymają).
Smacznego!
0 komentarzy
leave a comment