Śniadanie to podstawa dnia. Szczególnie rano warto dostarczyć organizmowi energii. Przepis, który dziś Wam przedstawiamy opracowała Beata, dla której wymyślanie przepisów i gotowanie to relaksująca pasja, którą dzieli się ze swoją rodzinką, oraz z fanami na swoim blogu Kruche Babeczki. Znajdziecie tam wiele szybkich i prostych przepisów bazujących na produktach ogólnodostępnych, a często sezonowych.
Oto inspiracja na dzisiejsze śniadanie.
SKŁADNIKI na 1 porcję
- 150 – 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu wrzosowego
- 50 g płatków owsianych błyskawicznych
- 1 banan (mały)
- borówka amerykańska
WYKONANIE
Upraż płatki owsiane na suchej patelni. Zdejmij z gazu i jeszcze gorące wymieszaj z miodem. Mieszaj tak długo, aż ładnie się połączą. Banana obierz, rozgnieć widelcem, borówki amerykańskie umyj i osusz. Na spód szklanki wlej połowę jogurtu, na jogurcie ułóż rozgniecionego banana, następnie połowę uprażonych płatków z miodem, następnie borówki, drugą część jogurtu i pozostałe płatki. Śniadanie jest gotowe.
Życzymy Smacznego!
0 komentarzy
leave a comment