BLOG

Owocowe musli z jogurtem

 

Śniadanie to podstawa dnia. Szczególnie rano warto dostarczyć organizmowi energii. Przepis, który dziś Wam przedstawiamy opracowała Beata, dla której wymyślanie przepisów i gotowanie to relaksująca pasja, którą  dzieli się ze swoją rodzinką, oraz z fanami na swoim blogu Kruche Babeczki. Znajdziecie tam wiele szybkich i prostych przepisów bazujących na produktach ogólnodostępnych, a często sezonowych.

Oto inspiracja na dzisiejsze śniadanie.

SKŁADNIKI na 1 porcję

  • 150 – 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu wrzosowego 
  • 50 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 banan (mały)
  • borówka amerykańska

 

WYKONANIE

Upraż płatki owsiane na suchej patelni. Zdejmij z gazu i jeszcze gorące wymieszaj z miodem. Mieszaj tak długo, aż ładnie się połączą. Banana obierz, rozgnieć widelcem, borówki amerykańskie umyj i osusz. Na spód szklanki wlej połowę jogurtu, na jogurcie ułóż rozgniecionego banana, następnie połowę uprażonych płatków z miodem, następnie borówki, drugą część jogurtu i pozostałe płatki. Śniadanie jest gotowe.

Życzymy Smacznego!

 

 

 

 

 

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *