BLOG

Kanapka z melonem, prosciutto i miodem

Fot. Absolutniedobre.pl

Kuchnia to nie tylko sztuka komponowania smaków, ale także eksperymentowanie z nieoczekiwanymi połączeniami. W dzisiejszym zabieganym świecie, gdzie czas jest cennym towarem, poszukujemy szybkich, a jednocześnie smacznych rozwiązań kulinarnej codzienności. Jednym z takich niezwykłych, a zarazem prostych dań, które dziś chcemy Wam zaproponować są kanapki z melonem, prosciutto i miodem. To połączenie świeżości, delikatności owocu, wyrazistego smaku szynki i słodkiego akcentu miodu sprawia, że każdy kęs staje się wyjątkowym doznaniem dla podniebienia. Wierzcie nam, te kanapki mogą zaskoczyć nawet najbardziej wymagające podniebienia Zobacz jak je przygotować w kilku prostych krokach. Takie kanapki doskonale sprawdzą się jako lekki posiłek, przekąska na imprezie czy pomysł na oryginalne śniadanie. To jak, gotowi na kulinarne odkrycia?

 

Składniki:

  • 4-5 kromek ulubionego pieczywa
  • 4-6 plasterków szynki prosciutto
  • ½ melona
  • 200 g sera ricotta
  • miód wielokwiatowy
  • pieprz

Wykonanie:

Melona pokrój w cienkie plasterki. Kromki chleba posmaruj serkiem, po czym ułóż na każdej z nich po kilka plasterków melona i plasterek prosciutto. Na koniec polej miodem i posyp odrobiną pierzu świeżo utłuczonego w moździerzu. Kanapki z melonem, prosciutto i miodem gotowe. Smacznego!
0 komentarzy
     leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *