Koktajl z gruszką i szpinakiem to kolejna propozycja Słodko kwaśnej kuchni. Szpinak zawarty w przepisie jest cennym źródłem kwasu foliowego i żelaza, awokado zaś jako jedyny z owoców zawiera tłuszcze korzystne dla organizmu człowieka. Koktajl nie zawiera cukru, słodki smak zawdzięcza zawartości gruszki i odrobiny miodu migdałowego, który znajdziecie w nasze serii Smaki Świata. Zapraszamy na pełną zdrowia przekąskę.
Składniki na 2 porcje:
- Pół awokado
- 1 gruszka
- garść szpinaku
- łyżeczka soku z limonki
- łyżeczka miodu migdałowego
- szklanka wody kokosowej
Przygotowanie:
Do kielicha blendera włóż pokrojone awokado i skrop je sokiem z limonki. Gruszkę obierz i pokrój w kosteczkę, a następnie dołóż do awokado. Szpinak opłucz dokładnie i dołóż do pozostałych składników. Na koniec wlej wodę kokosową i miód. Za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki, tak by powstała gładka masa. Gotowy koktajl przelej do szklanek i gotowe. Smacznego.
0 komentarzy
leave a comment