BLOGBLOG

Koktajl z gruszką i szpinakiem

koktajl szpinakowo-gruszkowy

Koktajl z gruszką i szpinakiem to kolejna propozycja Słodko kwaśnej kuchni. Szpinak zawarty w przepisie jest cennym źródłem kwasu foliowego i żelaza, awokado zaś jako jedyny z owoców zawiera tłuszcze korzystne dla organizmu człowieka. Koktajl nie zawiera cukru, słodki smak zawdzięcza zawartości gruszki i odrobiny miodu migdałowego, który znajdziecie w nasze serii Smaki Świata. Zapraszamy na pełną zdrowia przekąskę.

Składniki na 2 porcje:

  • Pół awokado
  • 1 gruszka
  • garść szpinaku
  • łyżeczka soku z limonki
  • łyżeczka miodu migdałowego
  • szklanka wody kokosowej

Przygotowanie:

Do kielicha blendera włóż pokrojone awokado i skrop je sokiem z limonki. Gruszkę obierz i pokrój w kosteczkę, a następnie dołóż do awokado. Szpinak opłucz dokładnie i dołóż do pozostałych składników. Na koniec wlej wodę kokosową i miód. Za pomocą blendera zmiksuj wszystkie składniki, tak by powstała gładka masa. Gotowy koktajl przelej do szklanek i gotowe. Smacznego.

0 komentarzy
     leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *