BLOG

Lody truskawkowo jogurtowe z miodem pomarańczowym

lody truskawkowe z miodem pomarańczowym
Fot. Absolutnie Dobre

Truskawki są doskonale w każdej postaci, ale te lody truskawkowo jogurtowe z miodem pomarańczowym według przepisu Absolutnie Dobre to prawdziwy majstersztyk.

Składniki:

  • 1 kg truskawek
  • 1 jogurt typu greckiego (400 g)
  • 3 łyżki miodu akacjowego Huzar

Wykonanie:

Truskawki umyj i osusz (nie musisz obierać ze szypułek ponieważ są jadalne).  Odłóż 10 sztuk na potem, a resztę włóż  do kielicha blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj jogurt oraz miód i ponownie wymieszaj masę do połączenia składników.
Gotową mieszaninę przelej do plastikowego, podłużnego pojemnika lub keksówki. Odłożone na bok całe truskawki pokrój na kawałki, a potem dodaj do masy. Lekko wymieszaj i wstaw do zamrażarki na minimum 5 godzin.
Podawaj lekko rozmrożone, polane ulubionym sosem i posypane listkami mięty lub melisy.

Smacznego!

0 komentarzy
     leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *