Truskawki są doskonale w każdej postaci, ale te lody truskawkowo jogurtowe z miodem pomarańczowym według przepisu Absolutnie Dobre to prawdziwy majstersztyk.
Składniki:
- 1 kg truskawek
- 1 jogurt typu greckiego (400 g)
- 3 łyżki miodu akacjowego Huzar
Wykonanie:
Truskawki umyj i osusz (nie musisz obierać ze szypułek ponieważ są jadalne). Odłóż 10 sztuk na potem, a resztę włóż do kielicha blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj jogurt oraz miód i ponownie wymieszaj masę do połączenia składników.
Gotową mieszaninę przelej do plastikowego, podłużnego pojemnika lub keksówki. Odłożone na bok całe truskawki pokrój na kawałki, a potem dodaj do masy. Lekko wymieszaj i wstaw do zamrażarki na minimum 5 godzin.
Podawaj lekko rozmrożone, polane ulubionym sosem i posypane listkami mięty lub melisy.
Smacznego!
0 komentarzy
leave a comment