BLOGBLOG

Koktajl szpinakowy z miodem eukaliptusowym

koktajl szpinakowy Szpinak to bardzo wartościowe warzywo, chociaż wielokrotnie niedoceniane warto się nim zainteresować. To prawdziwa bomba witaminowa, źródło żelaza  i kwasu foliowego, a przy tym jest bardzo nisko kaloryczny.  Najczęściej pojawia się na stole w formie cieplej przystawki, lub jako składnik sałatki, tymczasem Słodko Kwaśna Kuchnia pokazuje, że równie interesujący jest szpinak jako składnik koktajlu.

Przepis na koktajl szpinakowy z miodem eukaliptusowym to smaczna zielona propozycja zarówno na śniadanie jak również na deser czy przekąskę.

Składniki:

Przygotowanie:

Szpinak dokładnie umyj i przełóż do kielicha blendera. Pistacje obierz ze skorupek i dodaj do szpinaku. Banana obierz i pokrój go w plastry, a następnie dodaj do pozostałych składników. Na koniec wlej mleko i miód, a całość składników zmiksuj na gładka masę. Gotowy koktajl i przelej do dwóch szklanek. Smacznego

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *