Miód wielokwiatowy z nutami miodów z mimozy i bursery wyróżnia się słodkim kwiatowym aromatem, który sprawia że idealnie nadaje się jako dodatek do potraw słodkich takich jak pankejki na kefirze.
Składniki:
- 400 ml kefiru
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- owoce, miód do polania
Wykonanie:
Olej kokosowy rozpuść na patelni i zostaw chwilę, żeby przestygł. Wszystkie składniki na ciasto umieść w wysokim pojemniku. Dodaj do nich także rozpuszczony olej kokosowy. Wszytsko razem dokładnie zmiksuj. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie smaż niewielkie placki z obu stron na złoty kolor, na dobrze nagrzanej patelni. Podawaj ciepłe z dodatkiem ulubionych owoców i miodu.
0 komentarzy
zostaw komentarz