BLOG

Chia i mus z mango z miodem wielokwiatowym z nutą leśnego smaku

miód wielokwiatowy z nuta leśnego smaku.
Fot. Absolutnie Dobre

Miód wielokwiatowy z nutą leśnego smaku, który powstaje na obrzeżach lasu łączy w sobie aromat nektaru kwiatów i ziół z głęboką, aksamitną jak leśna mgła słodyczą spadzi. Splot wielorakich smaków sprawia, że powstaje miód o wyjątkowym aromacie lasu. Doskonale pasuje do dań śniadaniowych oraz deserów.

Na przykład do deseru z nasionami chia i musem mango.

Składniki:

Wykonanie:

Do miseczki wlej mleko i dodaj do niego nasiona chia. Następnie dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Gdy nasiona napęcznieją i mleko zrobi się gęste dodaj miód oraz cukier waniliowy, po czym jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane mleko przełóż do pucharków, zostawiając miejsce na mango. Mango umyj i obierz ze skóry. Pokrój  na drobne kawałki, jednocześnie pozbywając się pestki. Następnie pokrojone mango wrzuć do kielicha blendera, zostawiając kilka kawałków do dekoracji deseru. Zmiksuj mango na gładką masę i wylej ją na wierzch wcześniej przygotowanego w pucharkach mleka.  Udekoruj pozostałymi kawałkami mango lub innych owoców i gotowe!

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *