BLOG

Pankejki na kefirze z nutą miodów z mimozy i bursery

miód z mimozy
Fot. Absolutniedobre.pl

Miód wielokwiatowy z nutami miodów z mimozy i bursery wyróżnia się słodkim kwiatowym aromatem, który sprawia że idealnie nadaje się jako dodatek do potraw słodkich takich jak pankejki na kefirze.

Składniki:

  • 400 ml kefiru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • owoce, miód do polania

Wykonanie:

Olej kokosowy rozpuść na patelni i zostaw chwilę, żeby przestygł. Wszystkie składniki na ciasto umieść w wysokim pojemniku. Dodaj do nich także rozpuszczony olej kokosowy. Wszytsko razem dokładnie zmiksuj. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie smaż niewielkie placki z obu stron na złoty kolor, na dobrze nagrzanej patelni. Podawaj ciepłe z dodatkiem ulubionych owoców i miodu.

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *