Słodycze wcale nie muszą być „nie zdrowe”. Przekonali się o tym niedawno uczestnicy warsztatów kulinarnych z Piaseczna. Wraz z kociełakocie.pl prezentowaliśmy jak ciekawie włączyć miód do swojej diety. Jedną z propozycji był przepis deser z ciecierzycy i miodu, który sprawdza się również w roli przekąski. Kulki mocy są bardzo proste w wykonaniu, sprawdźcie sami.
Składniki na około 14 kulek:
- 1 puszka ciecierzycy
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 czubate łyżki kakao + trochę do obtoczenia
- 4 łyżki miodu migdałowego
Wykonanie:
Ciecierzycę odsącz z zalewy i przerzuć do miski/kielicha blendera. Dodaj masło orzechowe, kakao, miód migdałowy i zmiksuj dokładnie blenderem na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz w kakao.
0 komentarzy
zostaw komentarz