BLOGBLOG

Kulki mocy – deser z ciecierzycy i miodu

Słodycze wcale nie muszą być „nie zdrowe”. Przekonali się o tym niedawno uczestnicy warsztatów kulinarnych z  Piaseczna. Wraz z kociełakocie.pl prezentowaliśmy jak ciekawie włączyć miód do swojej diety. Jedną z propozycji był przepis deser z ciecierzycy i miodu, który sprawdza się również w roli przekąski. Kulki mocy są bardzo proste w wykonaniu, sprawdźcie sami.

Składniki na około 14 kulek:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 czubate łyżki kakao + trochę do obtoczenia
  • 4 łyżki miodu migdałowego

Wykonanie:

Ciecierzycę odsącz z zalewy i przerzuć do miski/kielicha blendera. Dodaj masło orzechowe, kakao, miód migdałowy i zmiksuj dokładnie blenderem na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz w kakao.

 

0 komentarzy
    zostaw komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *