BLOG

25 lat na rynku

Historia miodów Huzar to opowieść o ludziach, których od 25 lat łączy pasja do słodyczy. W tym roku Huzar obchodzimy  jubileusz 25 lat istnienia Firmy i marki Miody Huzar. Taka okazja skłania nas do refleksji i spojrzenia wstecz na drogę, którą przebyliśmy do miejsca, w którym dziś jesteśmy. Firma powstała w 1997 roku z inicjatywy […]

Read more

Batoniki bez pieczenia z masłem orzechowym i miodem

Lato, wakacje, temperatury sięgają zenitu, a żar leje się z nieba, tymczasem przychodzi chęć na słodkie ciacho. I co teraz? Opcja włączenia piekarnika, który jeszcze podgrzeje i tak już nieznośną temperaturę w kuchni odpada z wiadomych przyczyn. Na szczęście są jeszcze przepisy na ciasta bez pieczenia. Jeden z nich znajdziesz poniżej. Batony z masłem orzechowym […]

Read more

Letnie miodobranie

Choć z nieba leje się żar, pszczoły o wakacyjnym odpoczynku mogą tylko pomarzyć. Upał, skwar, letnie oberwanie chmury, nieważne, pracować trzeba. Przełom wiosny i lata to czas, kiedy wielomiesięczna praca w ulu przynosi swoje słodkie owoce. W pasiece rozpoczyna się wielkie miodobranie, a obowiązków nie brakuje tak pszczołom, jak i doglądającemu je pszczelarzowi. Miodobranie, szczególnie […]

Read more

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru to zwiastun nadchodzącego lata. Doskonały solo lub jako dodatek do obiadu czy deseru. Gasi pragnienie, orzeźwia i wspaniale smakuje, a w dodatku jest banalnie prosty do zrobienia. Przepis poniżej to wariacja na temat klasycznego kompotu rabarbaru, którą opracowały dziewczyny z bloga Absolutnie Dobre. Składniki: 2, 3 laski  rabarbaru, pokrojonego na 1,5 cm […]

Read more

Wiosna w pasiece

Na drzewach widać pierwsze zielone pąki, dni stają się coraz dłuższe, w powietrzu rozbrzmiewa trzepot skrzydeł powracających do kraju ptaków. Przyroda budzi się z zimowego snu, witając nas ciepłem, zielenią traw i pierwszymi promieniami wiosennego słońca. Do życia budzą się też pszczoły. Po ciężkich zimowych miesiącach czas zabrać się do pracy. Już pierwsze dni wiosny […]

Read more

Koktajl z natką pietruszki

Koktajle to temat rzeka. Jeśli wyjść poza tradycyjne zestawienia owoców i nabiału można odkryć cały ocean możliwości kompozycyjnych. Niektóre zestawienia smakowe, chociaż dość nieoczywiste, zaskakują doskonałością swojego smaku. Tak ma się rzecz w przypadku połączenia pietruszki i banana z cytrusową nutą pomarańczy i słodyczą miodu lipowego. Przepis na koktajl z natką pietruszki to kolejna propozycja […]

Read more

Lemoniada truskawkowa z bazylią

Lemoniada to smaczny sposób, by zapewnić sobie odpowiedni poziom nawodnienia wiosna i latem. Chociaż nazwa wskazuje, że jest zrobiona z cytryn to można ją przygotować z wielu różnych owoców, na przykład z truskawek. Niezależnie od wybranych owoców do słodzenia nieodmiennie polecamy miód .     Składniki: 14 dojrzałych truskawek 1,5 l wody 1 limonka 10 […]

Read more

Gazele Biznesu 2021

Jest nam niezmiernie miło, że nasze starania o wysoką jakość naszej pracy i produktów znów zostały docenione, a firma HUZAR znalazła się w gronie wyróżnionych biznesów. Gazele Biznesu to najstarszy, najbardziej wiarygodny i najpopularniejszy ranking małych i średnich firm w Polsce. „Puls Biznesu” organizuje go nieprzerwanie od 2000 r., realizując misję wspierania przedsiębiorczości. Ranking bazuje […]

Read more

BABKA DROŻDŻOWA NA MIODZIE ZE SKÓRKĄ Z CYTRYNY

Baby i babki to jedne z bardziej charakterystycznych wielkanocnych wypieków. W konkursie popularności wyprzedają je chyba tylko mazurki. Już niebawem zagoszczą na naszych stołach, a my tymczasem dzielimy się z Wami przepisem który opracowały dla nas dziewczyny z Absolutniedobre.pl. Babka drożdżowa na miodzie jak na ciasta drożdżowe przystało, smakuje najlepiej na świeżo, dlatego proponujemy ją […]

Read more

I miejsce w konkursie miodów pitnych.

Miody Pitne, może nie są naszym wiodącym produktem, ale wkładamy w nie równie dużo serca co w pozostałe nasze produkty. Zdecydowanie możemy powiedzieć, że są doskonałe. Mamy w naszym zespole pasjonatów, którzy od lat dopracowują formułę naszego wyjątkowego miodu pitnego, który możecie lepiej kojarzyć pod nazwą Beescato. Nie tylko my jesteśmy zdania, że Beescato to […]

Read more