BLOG

Cytrynowy drink z miodem pitnym i rozmarynem

Miód pitny zazwyczaj kojarzy się z napojem dość tradycyjnym, dziś chcemy Wam udowodnić, że może być również doskonałym składnikiem orzeźwiającego drinka. Miód pitny jest napojem, który można nazwać miodowym winem. Powstaje podobnie jak wino w procesie fermentacji alkoholowej, ale zamiast owocowego moszczu fermentacji podlega miodowa brzeczka – czyli miód rozcieńczony z wodą w odpowiedniej proporcji. […]

Read more

25 lat na rynku

Historia miodów Huzar to opowieść o ludziach, których od 25 lat łączy pasja do słodyczy. W tym roku Huzar obchodzimy  jubileusz 25 lat istnienia Firmy i marki Miody Huzar. Taka okazja skłania nas do refleksji i spojrzenia wstecz na drogę, którą przebyliśmy do miejsca, w którym dziś jesteśmy. Firma powstała w 1997 roku z inicjatywy […]

Read more

Batoniki bez pieczenia z masłem orzechowym i miodem

Lato, wakacje, temperatury sięgają zenitu, a żar leje się z nieba, tymczasem przychodzi chęć na słodkie ciacho. I co teraz? Opcja włączenia piekarnika, który jeszcze podgrzeje i tak już nieznośną temperaturę w kuchni odpada z wiadomych przyczyn. Na szczęście są jeszcze przepisy na ciasta bez pieczenia. Jeden z nich znajdziesz poniżej. Batony z masłem orzechowym […]

Read more

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru to zwiastun nadchodzącego lata. Doskonały solo lub jako dodatek do obiadu czy deseru. Gasi pragnienie, orzeźwia i wspaniale smakuje, a w dodatku jest banalnie prosty do zrobienia. Przepis poniżej to wariacja na temat klasycznego kompotu rabarbaru, którą opracowały dziewczyny z bloga Absolutnie Dobre. Składniki: 2, 3 laski  rabarbaru, pokrojonego na 1,5 cm […]

Read more

Lemoniada truskawkowa z bazylią

Lemoniada to smaczny sposób, by zapewnić sobie odpowiedni poziom nawodnienia wiosna i latem. Chociaż nazwa wskazuje, że jest zrobiona z cytryn to można ją przygotować z wielu różnych owoców, na przykład z truskawek. Niezależnie od wybranych owoców do słodzenia nieodmiennie polecamy miód .     Składniki: 14 dojrzałych truskawek 1,5 l wody 1 limonka 10 […]

Read more

Gazele Biznesu 2021

Jest nam niezmiernie miło, że nasze starania o wysoką jakość naszej pracy i produktów znów zostały docenione, a firma HUZAR znalazła się w gronie wyróżnionych biznesów. Gazele Biznesu to najstarszy, najbardziej wiarygodny i najpopularniejszy ranking małych i średnich firm w Polsce. „Puls Biznesu” organizuje go nieprzerwanie od 2000 r., realizując misję wspierania przedsiębiorczości. Ranking bazuje […]

Read more

BABKA DROŻDŻOWA NA MIODZIE ZE SKÓRKĄ Z CYTRYNY

Baby i babki to jedne z bardziej charakterystycznych wielkanocnych wypieków. W konkursie popularności wyprzedają je chyba tylko mazurki. Już niebawem zagoszczą na naszych stołach, a my tymczasem dzielimy się z Wami przepisem który opracowały dla nas dziewczyny z Absolutniedobre.pl. Babka drożdżowa na miodzie jak na ciasta drożdżowe przystało, smakuje najlepiej na świeżo, dlatego proponujemy ją […]

Read more

I miejsce w konkursie miodów pitnych.

Miody Pitne, może nie są naszym wiodącym produktem, ale wkładamy w nie równie dużo serca co w pozostałe nasze produkty. Zdecydowanie możemy powiedzieć, że są doskonałe. Mamy w naszym zespole pasjonatów, którzy od lat dopracowują formułę naszego wyjątkowego miodu pitnego, który możecie lepiej kojarzyć pod nazwą Beescato. Nie tylko my jesteśmy zdania, że Beescato to […]

Read more

Każdy miód ma inne właściwości, czy je znasz?

Zacznijmy od tego, że miód miodowi nierówny. Sklepowe półki uginają się pod ciężarem słoików w odcieniach bursztynu, a wśród nich wiele ciekawych odmian. Oprócz najbardziej znanych miodów jak wielokwiatowy, czy lipowy występują także te mniej znane: gryczany, spadziowy, akacjowy czy słonecznikowy. Ponieważ Polska znajduje się w czołówce producentów miodu w Unii Europejskiej, warto poznać rodzime odmiany […]

Read more

Zupa krem z pieczonych buraków.

Zupy to ważna część naszej kuchni. Zwłaszcza w chłodnych porach roku są niezastąpione. Nic lepiej nie rozgrzeje niż porcja ciepłej zupy. Dziś w naszej kuchni proponujemy przepis na zupę krem z pieczonych buraków z dodatkiem opiekanej w miodzie fety według przepisu Oli z  IG@olasad.food Składniki: 600 g buraków, np. podłużnych 1,2 l bulionu warzywnego lub […]

Read more